A Grease Miskolcra érkezik

A főszereplők
A főszereplők
Miskolc – Magyar színpadon a világ első számú partymusicalje.

Október 16-án, a budapesti Syma Csarnok közönsége láthatta először az ősz legjobban várt hazai zenés produkcióját, a Grease című musical új, magyarországi bemutatóját. 20 évvel a legutóbbi Grease-előadás után ismét Szurdi Miklós rendezésében elevenedik meg a felejthetetlen zenékkel átszőtt szerelmi történet a Bánfalvy Stúdió produkciójaként.

Az ’50-es évek amerikai mindennapjait az akkori középiskolások szemével bemutató, a rock and roll slágerek miatt magával ragadó, sodró erejű darab és a belőle készült film a mai napig az egyik legnépszerűbb musical a világon. Dalai önállóan is slágerek, a látványos koreográfiákkal együtt pedig magával ragadó produkció. A stáb hónapok óta készült az előadásra, a színészek nem is nyaraltak, csak hogy minél több időt tölthessenek a próbákkal és a lehető legtökéletesebb előadással kápráztathassák el a magyar közönséget.

Színpadon a győztes

A zenés darab főszereplője, Danny Zuko szerepében az X-Faktor győztesét, Vastag Csabát láthatjuk, aki most, 33 évesen érzi igazán érettnek magát ahhoz, hogy megmutassa a színpadon a tinédzserkor minden örömét és problémáját.

„Nekem is volt olyan korszakom, amikor azt hittem, senki nem ért meg. Aztán, ahogy ment előre az idő rájöttem, hogy ez nincs így. Ez egy teljesen természetes dolog és utólag nagyon nosztalgikus visszagondolni arra, milyen volt az ember tinédzser korszaka.”

A Grease női főszereplője, Sandy Dumbrowski, akit a több zenés darabban már bizonyító Görgényi Fruzsina alakít. A színész és karakterének közös vonása, hogy Fruzsi is egy lánybanda tagja volt a középiskolában. „Nem tartoztam a menő csajok közé, de hozzájuk akartam csatlakozni, és sikerült is felküzdenem magam a képzeletbeli ranglétrán. Nagyon lazák voltunk, ezzel együtt pedig olyan tulajdonságokat is felvettünk, amire ma már egyikünk sem büszke. Még szerencse, hogy idejében észhez tértünk” – mondja a csinos szőke színésznő, aki az előadáson is szőke fürtökkel jelenik meg, nem úgy, mint a darab másik női főszereplője, Kiss Ramóna.

A Barátok közt sztárja ezúttal rövid fekete hajjal, de igazán dögös ruhákban áll színpadra. Rami egy vagány, kemény csajt alakít, aki mindenkinek beszól, piszkálja a gyengébbeket és nem érdekli, hogy mit gondol róla a világ. „Rizzo egy olyan karakter, akiben aztán tényleg minden benne van. Szeret és gyűlöl egyszerre, szenvedélyes és dühös, de ugyanakkor kedves és megbánó” – mondja Ramóna, aki bár énekelt már színházi előadásban, igazán csak most mutatja meg magát zenés színpadon.

A Grease a tini érzelmekről, szerelmekről, csalódásokról szól. „Minden van benne, ami első számú partymusicallé teszi. Akik eljönnek az előadásra, felszabadulva szórakozhatnak, és úgy mennek majd haza, hogy kicsit kikönnyezték, kinevették magukat, és egy maradandó élménnyel gazdagodtak” – fogalmazott Horváth Csaba, producer.

A premier előtti utolsó pillanatokat is kihasználta a stáb, hogy tökéletesen a színpadra varázsolják a Broadway-előadás hangulatát, majd ezt a hangulatot magukkal vigyék a Grease-turnéra is. A produkció a budapesti premier után Pécs, Szombathely, Győr, Veszprém, Miskolc, Debrecen és Szeged sportcsarnokaiba viszi el a sikerdarabot.


Információk

December 19., szombat, 19 óra, Miskolc, Generali Aréna.

Az Észak előfizetőjeként belépőjegyeiket 10 százalék kedvezménnyel válthatják meg szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán (Miskolc, Zsolcai kapu 3.), hétköznap 9–15 óra között.

További információk: www.grease.hu