A gombaszedő késsel szúrta meg haragosát

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A szomszédok akadályozták meg, hogy tragédia legyen az esetből.

Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék január 3-án annak a vádlottnak az ügyében, aki Hangonyban, 2016 augusztusában életveszélyesen megsebesítette haragosát.

Sokat ivott délután

A férfi 2016. augusztus 19-én előbb gombászott, majd leitta magát. Este aztán meglátta hazafelé tartó haragosát, akivel – némi veszekedés után – verekedni kezdtek. A támadónak ez nem volt elég, magához vette a reggeli gombaszedéshez használt kést és visszament az utcán tartózkodó sértetthez, majd hastájékon szúrta. A további késszúrásokat a szomszédok akadályozták meg, miután kicsavarták a kezéből a kést. A férfi életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A törvényszék első fokon súlyos testi sértés miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM


Miskolc - A nyomozás eredményeként a rendőrök elfogták azt a férfit, aki karácsonykor megölt egy idős embert Miskolcon. Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság H. Béla 38 éves miskolci lakossal szemben. ...

Miskolc, Szomolya - Erősen ittas állapotban, veszekedés közben követte el a gyilkosságot. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki – a gyanú szerint – december 4-én, egy vitát követően több késszúrással megölte édesapját. A vita hev...