Friss hírek

2009.12.07. 12:24

Továbbra is Kóka János az SZDSZ frakcióvezetõje

<p>Az SZDSZ frakciójának hétfõ délelõtti ülésén ismét Kóka Jánost választották a párt parlamenti képviselõcsoportjának vezetõjévé - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget a párt frakciója. A szavazáson megerõsítették frakcióvezetõ-helyettesi pozíciójában Gusztos Pétert is. A hétfõi frakcióülésen döntöttek Gulyás József, a frakcióból távozó képviselõ parlamenti pozícióiról is.</p>

Az SZDSZ frakciója hétfõn délelõtt 11 igen és 5 nem szavazat mellett ismét Kóka Jánost választotta meg frakcióvezetõvé. Gusztos Péter frakcióvezetõ-helyettesi jelölését 12-en támogatták, míg 4-en ellene szavaztak. A hétfõi voksoláson Ikvai-Szabó Imre és Sándor Klára nem vett részt.

A frakció tagjai Geberle Erzsébetet javasolják az Országgyûlési jegyzõi pozíciójára, miután Gulyás József egy héttel ezelõtt kilépett a liberális párt képviselõtestületébõl. Az egykori SZDSZ-es honatya nemzetbiztonsági bizottsági tagságát Bõhm András veszi át.

Gulyás József egy héttel ezelõtt lépett ki a frakcióból, de független képviselõként folytatja a munkáját.

A hétfõi frakcióülésen az SZDSZ többi bizottsági tagja további bizalmat kapott az új Országgyûlés megalakulásáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!