A gáztűzhelynél versengtek

Miskolc – A tegnapi elmélet után ma az izgalmas gyakorlat következett: a vendéglátóipari és idegenforgalmi technikus végzős tanulók versenyeztek egymással. Az egész országból a legjobbak gyűltek Miskolcon össze. 

Mi a vendéglátós tanulók versenyére látogattunk el, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt idén szervező Berzeviczy Gergely Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanüzemébe, ahol éppen a második csoport kezdte meg a gáztűzhely melletti versenyzést.
A feladat volt: előételként kehelyben tálalt sajtkoktél, főételnek roston sült sertéskaraj friss lecsóval és pirított burgonyával kellett készíteni, amit almás lepény zárt le. Mindeközben az idegenvezetőnek tanulók a belvárosban tartottak vezetést, a kereskedelmisek – miután nekik tegnap volt a gyakorlat – az elméletben mérték össze tudásukat. Hogy kik a legjobbak? – ez szerdán, a díjkiosztón derült ki.