A füvön is síeltek a tűzoltók

A füvön is síeltek a tűzoltók
Tűzoltás, tömlőgurítás és osztódobás is szerepelt a II. Bihari Kocsifecskendő Verseny feladatai között.

A hazai csapat bizonyult a legjobbnak a II. Bihari Kocsifecskendő Versenyen, melyen összesen 10 csapat mérte össze tudását és gyorsaságát. A versenyzők között nők is szép számban indultak, s önkéntes tűzoltókban sem volt hiány.

Több versenyszámban is megmérkőztek egymással a csapatok, s mivel volt külön női–férfi szám, mindenki egy kategóriában indult – tudtuk meg Györfi Sándor tűzoltó századostól, a berettyóújfalui tűzoltóság parancsnokától. – A kocsifecskendő versenyen egy 100 méteres pályán létra és futópalló leküzdése után meg kellett szerelni egy előkészített kocsifecskendőt, majd 10 liter vizet kellett juttatni a céltálába. Az értékelésnél nem csak az elkövetett hibákért járó pontokat, de az eltelt időt is figyelembe vettük.

Síelés a füvön

A tűzoltóknak minden erejüket össze kellett szedniük, hogy a következő versenyfeladatban, az osztódobásban sikeresen szerepeljenek. A tömlőgurításban inkább ügyességre volt szükség, hiszen nem egy könnyű feladat elgurítani az eredetileg összetekert tömlőt úgy, hogy annak vége pontosan két bója közé érkezzen. A tálcatűzoltás pedig szinte gyermekjátéknak bizonyult az utolsó feladathoz képest, amikor is háromszemélyes sílécen kellett a gyepen síelnük a tűzoltóknak.

Összesítve az első helyen a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók csapata végzett, második lett az olimpiát is megjárt bárándi önkéntes tűzoltó-egyesület s a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az egyeki köztestületi tűzoltóság tagjai állhattak.

Só. A.