A futártól rabolták el a megrendelt luxusórát Miskolcon

A futártól rabolták el a megrendelt luxusórát Miskolcon
Miskolc – Gázspray-vel lefújták a csomagküldő futárát, majd megszerezték a drága órákat a kocsiból.

Szabadságvesztésre ítélte azt a férfit a Miskolci Járásbíróság, aki drága órát rendelt interneten, majd a házhoz szállító futárt kirabolta. Az ítélet szerint a vádlott 2015 novemberében interneten keresztül négy nagyobb értékű órát rendelt álnéven, házhoz szállítással, utánvéttel.

A csomagküldő szolgálat alkalmazottja a kiszállítás napján telefonon többször is egyeztetett a vádlottal, majd az általa megjelölt címre, egy Miskolchoz közeli településre vitte a csomagot. Amikor a futár megérkezett a helyszínre, a vádlott és ismeretlen társa sötét ruhában, símaszkban a járműhöz léptek, és szó nélkül gázspray-vel a futárra fújtak, aki ennek hatására kimenekült a járműből. Ekkor az egyik elkövető a megrendelt csomagok közül kivette azokat, amelyekben két, összesen mintegy 800 ezer forint értékű óra volt. Az elkövetők a futárt hátrahagyva távoztak a helyszínről.

A bíróság a vádlottat rablás miatt 3 és fél év börtönbüntetésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy büntetlen előéletű. A rablásban résztvevő másik elkövető személye azonban nem volt megállapítható. A bíróság ítélete ellen az elítélt vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés érdekében. Így a büntetőügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM