A frankofónia ünnepe Miskolcon


A megnyitó kedden délután 5 órakor lesz, helye a miskolci Csodamalom Bábszínház. Az ünnepségen adják at a Kiss Ernő-emlékérmet, amelyet az idén maga a miskolci Alliance Francaise kap. A frankofónia ünnepe [.pdf – 773KB]

A műsorban közreműködnek az Avasi Gimnázium tanulói, az Au Café című előadás szólistája Tisza Viktória, az iskola volt diákja. A párizsi jeleneteket felvonultató összeállítás után az Orosz Trió zenél, szólistájuk Bardóczi Attila.

A Zrínyi Ilona Gimnázium Kiss Ernő Francia Nyelvi Központjában szerdán délután 3 órakor kezdődik a program, benne két tanár előadásával, valamint a Kiss Ernő műfordítási pályázat díjátadójával. A további eseményekről a Borsod Online-on tájékozódhatnak.

A frankofónia ünnepében, mint ahogy az Alliance Francaise számos egyéb rendezvényében is  a partnerek sorában van a Zrínyi Ilona Gimnázium Kiss Ernő Francia Nyelvi Központja, Franciaország budapesti nagykövetsége, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Miskolc Városi Pedagógiai Intézet, a Komlóstetői Általános Iskola, az Egressy Béni Zeneiskola, a Herman Ottó Gimnázium, az Avasi Gimnázium, a tiszaújvárosi Eötvös Gimnázium, a sárospataki Református Gimnázium, a putnoki Serényi Gimnázium.