A francia lányok ugyanakkor kezdik a szexet, mint a fiúk

A francia tizenéves lányok ugyanolyan korán kezdik a nemi életet, mint a fiúk, de többen kísérleteznek közülük a homoszexualitással, mint a fiúk – állapította meg egy egészségügyi és egy demográfiai kutatóintézet közös felmérése.

Eszerint a francia lányok átlagosan 17,6 éves korukban vesztik el a szüzességüket, míg a fiúk 17,2 évesen. Az elmúlt ötven évben a fiúk átlagosan1 évvel korábban váltak nemileg aktívvá, mint a lányok.

Lényegesen nőtt azoknak a felnőtt (18-69 éves) nőknek a száma is, akiknek volt nemi kapcsolata más nővel. A leszbikus tapasztalattal rendelkező nők aránya most 4 százalék, egy hasonló 199-es felmérésben még csak 2,6 százalék volt.

A férfiaknál a homoszexuális tapasztalattal rendelkezők aránya stabilan 4,1 százalék.

A korábbi kutatásokhoz képest az új adatok azt mutatják, hogy a nők aktívabbak lettek a nemi életben 50 felett, és egész életükben is több nemi partnerük lett (4,4). A férfiak változatlanul átlagosan 11,6 partnerrel büszkélkednek egész életükben. A szakértők felhívják a figyelmet, hogy amikor a szexuális partnerek számáról van szó, a nők hajlamosak nem bezámítani az egyéjszakás alkalmi társakat.