A francia first lady is fellépett a New York-i Mandela-koncerten

Hírességek sora, köztük Stevie Wonder és a francia first lady is fellépett szombat este a New York-i Radio City Music Hall-ban, hogy dalaikkal köszöntsék Nelson Mandelát 91.születésnapja alkalmából.

A koncerten volt popzene, de diszkó- és gospel-dalokat is előadtak a sztárok. Nicolas Sarkozy francia államfő felesége, Carla Bruni először lépett fel amerikai színpadon: ő a Eurythmics brit csapat egyik tagjával, Dave Stewart-tal adta elő Bob Dylan legendás sikerét, a “Blowin’ in the Wind”-et. A francia elnök a nézőközönség soraiban ült.

A koncerten énekelt a diszkókirálynő, Gloria Gaynor, a 22 éves amerikai popsztár, Jesse McCartney és az olasz énekes, Zucchero is, ő a “You Are So Beautiful”-t adta elő.

A különleges zenei eseményen maga az ünnepelt, Nelson Mandela nem volt ott, de az afrikai zene képviseltette magát olyan sztárokkal, mint Suzanna Owiyo, Yvonne Chaka Chaka, Sipho Mabuse és a Soweto Gospel Kórus.

Queen Latifah a “There’s a Light”-ot adta elő, a dalt a Hajlakk című, 2007-ben készült musical-filmben is elénekelte már. A Radio City Music Hall-ban fellépett még a soul-legenda Aretha Franklin, aki Josh Groban-nal együtt énekelte el a “You Raise Me Up”-ot, Alicia Keys és az afrikai Angelique Kidjo az Afrika című dalt adta elő, a rapper Lil’ Kim pedig Cindy Lauper-rel énekelt duettet, a “Time After Time”-ot.

Nelson Mandela egyébként tavaly még megjelent a 90. születésnapja alkalmából rendezett koncerten a londoni Hyde Parkban, de ezután orvosai azt tanácsolták, hogy ne utazzon messze, külföldi országokba.