A francia Dirtyphonics, valamint a Republic és a Kistehén is fellép a Félszigeten

    Bukarest, 2012. május 24., csütörtök (MTI) – A francia Dirtyphonics, valamint a magyarországi Republic és Kistehén zenekarokkal egészül ki a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál programja, amelynek legújabb fellépőit csütörtökön ismertették a szervezők.

 

A Félszigetet augusztus 23-26. között szervezik meg az erdélyi Marosvásárhely határában. A fesztivál idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját.

A szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az underground és a mainstream elektronikus zenék közti arányokat a francia Dirtyphonics drum and bass együttes billenti helyre, miután korábban a szervezők már bejelentették, hogy a 2012-es Félszigeten a német André Tanneberger, vagyis ATB, a népszerű trance-előadó és Josh Gallahan is fellép. Ők mind a fesztivál elektronikus zenei programját erősítik.

A Dirtyphonics tagjai, Charly, Thomas, Pho és Pitchin 2006-ban szövetkeztek arra, hogy friss vért pumpálnak a drum and bass műfajba. Fellépéseik a legütősebb elektronikus zenék és a rockkoncertek hangulatának ötvözetei, az idén ők fogják zárni a Félszigetet.

A Republic néhány éves kimaradás után tér vissza a marosvásárhelyi fesztivál nagyszínpadára, ahol a fesztivál első napján lépnek közönség elé. A reggae műfajának magyarországi meghonosítói, a Ladánybene 27 szintén a Félsziget idei zenei programjának változatosságát erősíti.

A Kistehén zenekar jelenleg az új lemezén dolgozik, de augusztus 24-én félbeszakítják a munkát azért, hogy a Félszigeten találkozhassanak rajongóikkal. Ugyanazon a napon a román Vita de Vie nevű zenekar is színpadra lép.

A szervezők korábbi bejelentése szerint Magyarországról a Comapct Disco is érkezik, de a fesztiválon fellép még a francia Babylon Circus reggae-ska együttes, a német Rotfront, valamint a brit New Model Army underground zenekar.