A Fővárosi Közgyűlés elé kerülnek az elégséges szolgáltatással kapcsolatos javaslatok

A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn támogatta azt az előterjesztést, amely két javaslatot foglamaz meg a sztrájk idejére vonatkozó elégséges szolgáltatásra. A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén tárgyalja a kérdést. A javaslat csak iránymutató jellegű, a szolgáltatás mértékéről a BKV-nak és a szakszervezeteknek kell megegyezniük.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztette azt a két javaslatot, amely a szeptember 4-re tervezett BKV-sztrájk idejére vonatkozó elégséges szolgáltatás mértékére tesz javaslatot. Az egyik elképzelés a kielégítő szolgáltatásra vonatkozik. Eszerint a reggeli csúcs idején, azaz 6 és 9 óra között, valamint a délutáni csúcsban, 15 és 18 óra között a járatok 90 százalékának kell elindulnia, a többi időben pedig a 80 százaléknak. A másik változat az elemi szintű szolgáltatással kapcsolatos elképzeléseket összegzi. Ez alapján a metrók az előbbi rend szerint járnának. A többi vonalon pedig a reggeli csúcsban a járművek 90, míg a délutáni csúcsban a 75 százalékuk járna. Egyéb időszakokban pedig mindössze a buszok, villamosok, metrók és trolik 60 százaléka közlekedne.

A Főpolgármesteri Kabinet csak arról döntött, hogy a közgyűlés elé terjeszti a javaslatokat, de arról nem határoztak, hogy melyik változatot támogatják. Az elvek csak iránymutató jellegűek, a szolgáltatás mértékéről a BKV-nak és a szakszervezeteknek kell megegyezniük.