A fővárosi kerület mentőautót ajándékozott Tusnádfürdőnek

Mentőautót adományozott a főváros XVIII. kerületének önkormányzata testvérvárosának, az erdélyi Tusnádfürdőnek szerdán. A testvérvárosi delegáció Zólya Zoltán polgármester vezetésével érkezett Budapestre, és részt vett a március 15-e alkalmából megrendezett koszorúzáson és megemlékezésen is.

A mentőautó a tusnádfürdői gyorsmentőszolgálatot segíti majd – mondta a Független Hírügynökségnek Zólya Zoltán. A tusnádfürdői polgármester hozzátette: az adománnyal hatékonyabbá tehetik a település mentőszolgálatát. Igaz, kétezer lakosú helységről van szó, de évente akár hetvenezer turista is ellátogat hozzájuk – emiatt is fontos, hogy a sürgősségi betegellátás javuljon. A mentőautót felszerelték a sürgősségi betegellátáshoz szükséges eszközökkel is, értéke 1,2 millió forint.

A március 15-i megemlékezés és koszorúzás után a két delegáció tárgyalt a testvérvárosi kapcsolat erősítéséről, amely nem csak önkormányzati szinten él – fogalmazott Zólya Zoltán. A vállalkozók és a nagycsaládok is ápolnak kapcsolatokat, illetve együttműködés kezdődött a szociális problémák megoldása és a tanügyi kapcsolatok területén is – közölte a polgármester.

A testvérvárosi együttműködésről 1997-ben döntött a két önkormányzat. Az évek alatt a kulturális kapcsolatok és nemzeti hagyományok ápolása mellett több ízben nyújtott már segítséget a XVIII. kerületi önkormányzat Tusnádfürdőnek, például az árvízsújtotta településeknek gyűjtött adománnyal, az óvodának vásárolt új kazánnal, könyvekkel, vagy a szociális otthonnak küldött felszereléssel, videóval, számítógéppel.