A főváros után Miskolcra látogatott a nagykövet

Akt.:
Andrew Chang és Csöbör Katalin a rendezvényen
Andrew Chang és Csöbör Katalin a rendezvényen - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására meglátogatta Miskolcon a Nő a Siker Alapítványt kíséretével Andrew Chang, tajvani nagykövet, aminek apropója az volt, hogy a követség laptopokat adományozott az alapítványnak.

Tajvanon nem kérdés

A Nő a Siker Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy szövetségese legyen minden olyan női civil szervezetnek és kezdeményezésnek, amely segíti a nők esélyegyenlőségét, társadalmi szerepvállalásukat, valamint a közpolitikai gondolkodást. Ehhez a munkához szeretett volna hozzájárulni a Tajvani Nagykövetség, amikor a számítástechnikai eszközöket adományozta néhány napja, amelyet szerdán személyes látogatás követett az alapítvány irodájában, ahol Csöbör Katalin fogadta a delegációt.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

– Tajvanon már nem kérdés a nemek közti egyenlőség, a parlamenti képviselők fele nő és a kormányban tíz minisztériumot vezet női miniszter. Célkitűzésük a digitális szakadék csökkentése, amely a vidékieket hátrányba hozza, így húsz éve már, hogy ilyen adományokat adunk a világon mindenhol – mondta Andrew Chang.

A közelmúltban kinevezett nagykövet Budapest után Miskolcra látogatott el elsőként kíséretével, ahol Lévay Adrienn elnök tájékoztatása után nemcsak az alapítvány munkájával ismerkedett meg, de dr. Szécsiné Bányai Ilona, a BOKIK nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője segítségével a kamara munkájával és a megye gazdasági helyzetével, Tallósné Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője előadásában a diósgyőri várral, és dr. Barkóczi István, megyei elnökségi tag segítségével a VOSZ munkájával is.

– ÉM-HI –


Csöbör Katalin nyitotta meg a rendezvényt
Miskolc-Lillafüred - Nő a Partnerség címmel háromnapos konferenciát tartanak Lillafüreden. A nőkről, a nők szerepéről szól a konferencia, melynek jelszava: együtt sikeresebben. A szervezője a Nő a Siker Alapítvány, melynek alapítója, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvén...