Magyarország

2010.12.12. 19:26

Egyre jobban érzi magát a műszíves kisfiú - RTL

<p>Még nagyon sokat pihen, de már egyre jobban érzi magát az a hat éves kisfiú, aki rekordidejű várakozás után szerdán kapott új szívet. Mátét az operáció óta most mutatták meg először, csak az RTL Híradó kamerájának.</p>

Még az injekciós fiolákat is külön fertőtleníteni kell, védőruha, maszk és kesztyű nélkül pedig még az orvosok sem mehetnek be a kisfiúhoz. Azért van erre szükség, hogy ne kapjon el semmilyen fertőzést. Szülei szerint a kisfiú még nagyon sokat pihen, de már egyre jobban érzi magát. Édesapja azt mondta, amikor fönn van akkor már nagyon aktív és kicsit mosolyog is.

Máté állapotát gépek figyelik, a berendezések közül többet a Szívbeteg Gyermekek Védelmében elnevezésű alapítványtól kapott az intézet. Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója az RTL Híradójának elmondta: lélegeztetőgépet, defibrilátort, és monitorokat vásároltak, és a műszív üzemeltetéséhez is hozzájárultak.

Idén három gyereket kezeltek műszívvel, a leghosszabb ideig - a nemrég megoperált Mátét - 264 napig.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!