A főpróba nem sikerült

A Klagenfurt elleni Közép-európai Liga és a Nirvana-TFSE elleni Extraliga győzelem után szombaton hajnali négy órakor buszra ült az NRK-Nyíregyháza női röplabdacsapata, majd tizenegy órás, kimerítő utazás után megérkezett a szlovéniai Nova Goricára.

A rövid pihenőt követően azon vették észre magukat, hogy a vendéglátók már 4:0-ra vezetnek a Közép-európai Liga újabb mérkőzésén. A különbség tartósnak bizonyult a játszmában, a hajrára viszont ponterősebbek lettek a nyíregyháziak, és 23-nál utolérték ellenfelüket. Nem tett jót az önbizalmuknak a végjáték, ugyanis elúszott a szett…

A második játszmában már 23:18 volt Erdősnéék javára, azt követően viszont hét pontot gyűjtöttek össze a szlovénok, így már 2:0-ra vezettek. A lélektani előnyt maximálisan kihasználták, a széteső NRK alig fejtett ki ellenállást a harmadik játékrészben.

A vasárnapi újabb mérkőzésen ott folytatták, ahol abbahagyták. A hetven perces találkozón jól titkolták valós tudásukat a vendégek. Sokat nem lesznek távol egymástól a mérkőző felek, hiszen pénteken ismét összecsapnak, akkor már Nyíregyházán, az Élcsapatok-kupája keretében.

Jegyzőkönyv

Szombat

Hit Nova Gorica–NRK-Nyíregyháza 3:0 (23, 23, 11)

Nova Gorica, 300 néző, v.: Milinovic, Hranic (horvátok)

Nova Gorica: Tabaj, Strelkosmac, Milosavljevic, Barnak, Testen, Pacal. Csere: Suler (liberó), Rupnik. Edző: Boris Klokocovnik.

Nyíregyháza: Szabó A. 1, Kapuvári 8, Erdősné 9, Bodnár 1, Botos 7, Kovács E. 6. Csere: Fésüs (liberó), Merkószki 1, Kovács B. Edző: Ludvig Zsolt.

Ludvig Zsolt:A második szettben már azt nyújtotta a csapat, amit elvártam, ám utána érthetetlenül összezuhantunk, és ez kihatott a folytatásra.

Vasárnap

Hit Nova Gorica–NRK-Nyíregyháza 3:0 (14, 19, 14)

Nova Gorica, 300 néző, v.: Milinovic, Hranic (horvátok)

Nova Gorica: Tabaj, Strelkosmac, Milosavljevic, Barnak, Testen, Pacal. Csere: Suler (liberó), Rupnik, Lipovz. Edző: Boris Klokocovnik.

Nyíregyháza: Szabó A. 4, Kapuvári 7, Erdősné 5, Bodnár 1, Botos 5, Kovács E. 6. Csere: Fésüs (liberó), Merkószki 4, Kovács B. Edző: Ludvig Zsolt.

Ludvig Zsolt: Mindenképpen okulni kell a hibákból, remélem, a pénteki találkozáskor tudunk újítani.További hírek a szon-sportoldal kategóriából