A Földes is csatlakozott a Herman tiltakozásához

Akt.:
A Földes is csatlakozott a Herman tiltakozásához
© Forrás: RTL Klub
Miskolc – A miskolci Földes Ferenc Gimnázium tantestülete titkos szavazással döntött: csatlakoznak a Herman Ottó Gimnázium nyílt levélében megfogalmazott tiltakozáshoz – számolt be az RTL Klub.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai a kormánynak intézett nyílt levélben fejezték ki aggodalmukat és tiltakozásukat a magyar oktatási rendszer ellen. A levelet szerkesztőségünkhöz is eljuttatta a tantestület, ezt teljes hosszában közzétettük.

A Herman tiltakozásának híre gyorsan terjedt, többek elismerését és támogatását kiváltva, például az iskola tanulói is levelet írtak a tantestületnek, hogy büszkék kiállásukra, ezt az iskolarádióban is felolvasták – számolt be az esetről az RTL Klub. Mint írták, sokkal jellemzőbb, hogy a tanárok büszkék egy-egy diák jó teljesítményére, de most ők is így éreznek tanáraik tettét követően. Hozzátették, hogy ők az iskolában nem csak a történelemórán tanulnak róla, hogy mi a demokrácia, hanem tanáraik példáján át is.


Videó forrása: RTL Klub


A tanárok levelére a hír terjedését követően reagált az államtitkárság, miszerint a tanárok jövőre és később is béremelésre számíthatnak. Az iskola részéről Pilz Olviér azt nyilatkozta a csatornának, hogy – miközben három oldalon keresztül sororták a problémákat – nem a bérük a közoktatás legnagyobb problémája, hanem szakmai problémák vannak – ezekre nem reagált az államtitkárság.

Napközben a tantestület titkos szavazását követően csatlakozott a tiltakozáshoz a miskolci Földes Ferenc Gimnázium is. A nyílt levél tartalma kritikával illette a sűrű és követhetetlen változtatásokat, ami az órákkal és tananyaggal teletömött tantervet vagy az érettségi vizsgára való felkészülést érinti, de nincs pénz tanulmányi versenyek részvételi díjára sem az intézményekben. A tanárok is kihasználva érzik magukat, elmondásuk szerint a jelenlegi rendszert a tanári munka tudta működésben tartani, de stresszesen és elcsigázottan tudják csak munkájukat végezni.

Forrás: HVG


Kapcsolódó cikkek:

Válaszol a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelére a Nemzeti Pedagógus Kar

Miskolc – A Nemzeti Pedagógus Kar válaszlevélben reagált a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levélre, melyet szerdán tettünk közzé portálunkon. A NPK egyetért azzal, hogy a magyar köznevelés súlyos problémákkal küzd, és közös beszélgetésre invitálja a gimnázium tantestületét. tovább »

Közlemény, válaszul a Herman Ottó Gimnázium nyílt levelére

Miskolc – “A Független Diákparlament feltétlen támogatásáról biztosítja azon gimnáziumok tanulóit és tanárait, akik az oktatás válságos helyzetével kapcsolatban szólalnak fel” – olvasható a Független Diákparlament közleményében. tovább »

Besokallt a Herman tantestülete – “A mindennapok lehetetlenülnek el az oktatásban”

Miskolc – Kaotikus állapotok, bizonytalanság, a gyerekekkel kísérleteznek, egyebek mellett ezekről panaszkodik Herman Ottó Gimnázium tantestülete. Nyílt levelet írtak, először még novemberben a tankerületnek, majd most az oktatási államtitkárságra is elküldték. A jelenlegi oktatáspolitikát kifogásolják, szerintük nincs elég pénz, a központosított rendszer nehézkes, és nem a gyerekek érdekét szolgálja. tovább »

A Klik nem fizetett, a lektornál meg kikapcsolták a villanyt

Miskolc – Nagy a baj, ez derül ki a tanárok panaszaiból és egy gimnázium pedagógusai nyílt leveléből. tovább »

Nyílt levél a Herman Ottó Gimnáziumból

Miskolc – Kedden egy, a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levél érkezett szerkesztőségünkbe. Úgy fogalmaznak: hiába juttatták el észrevételeiket az oktatás irányítóihoz, semmiféle választ nem kaptak. tovább »

hirdetés


hirdet�s