A Föld is a barack körül forog Boldogkőváralján

Akt.:
A „főszereplő”, a gönci barack
A „főszereplő”, a gönci barack
Boldogkőváralja, Gönc – A gasztronómiai élvezetektől a szórakozásig terjed a kínálat.

Minden nyáron, a barackérés idején Boldogkővár­aljára érkezik, aki szereti a kajszik királyát. Július első hétvégéjén, az V. Gönci Barack Vigasságon ünnepelhetjük e nemes gyümölcsöt és mindent, ami abból készül.

Ez mind, ebből

A rendezvény elsősorban természetesen a barackról szól majd: lesznek ebből készült helyi finomságok – lekvár, szörp, palacsinta, rétes, fagyi és persze pálinka. A kézműves termékek mellett megkóstolhatják a környék neves éttermei közül az Anyukám Mondta legendáit, a Sárga Borház grillrácson sültjeit, az Aranygombos házias kínálatát, a Kassai Séfek mindig kreatív ételeit, a Keszegsütő ropogós finomságait és a helyiek eszeveszetten ízletes barackos gombócait is.

A Gönci Barack Vigasság ideje alatt a BESTILLO Pálinkaházban különleges „párlatvezetés” alkalmával megtekinthető, hol is született a barackünnep ötlete és persze az is, hogyan készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka.

A gasztronómiai élvezetek mellett sokszínű program is gondoskodik a színvonalas szórakozásról: részt lehet venni kézműves bemutatókon és foglalkozásokon, Csernik Szende a kicsiknek mesél majd, Habók János pedig bűvészmutatványait mutatja be. Szombaton fellép a Kowalsky meg a Vega és a Blahalouisiana, vasárnap Freddie, valamint még sokan mások – a házigazda pedig Badár Sándor és Czinege Tamás lesz.

Igazi kulturális és gasztronómiai élményben lehet része annak, aki július 2–3. között ellátogat az V. Gönci Barack Vigasságra. Ünnepeljük újra együtt a gönci barackot!

– ÉM –


Információk

Honlap: www.goncibarack.hu

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/goncibarack

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/477408965717080