A fogorvosi széket is elvitte autójával – a gázra lépett a fék helyett

Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy senki sem sérült meg, amikor egy idős ausztrál nő autójával becsapódott egy fogorvosi rendelőbe Melbourneben – írta csütörtökön a The Sydney Morning Herald. A balesetet az okozta, hogy a nő a gázpedálra lépett a fék helyett. Egy hasonló, de kevésbé szerencsés kimenetelű baleset történt Új-Zélandon is: ott egy idős nő súlyos lábsérüléseket szenvedett.

Az ausztrál nő csütörtökön, helyi idő szerint fél egy után hajtott bele a melbourne-i fogorvosi rendelőbe: keresztülszáguldott a várószobán, és egészen a fogorvosi székig jutott, amit három méterrre repített. Csak a szerencsén múlott, hogy éppen akkor senki nem ült a székben, mondta el Jim Peters fogorvos, ugyanis a negyed egyre bejelentkezett beteg lemondta a betervezett kezelést. Ha nem mondja le, most mindketten halottak lennénk, mondta el Peters.

A fogorvos elmondása szerint az autót vezető idős nő a fék helyett a gázra taposott. Az orvos éppen azzal a beteggel beszélt telefonon, akinek a székben kellett volna ülnie, amikor az kocsi becsapódott. A rendelő szinte teljesen megsemmisült, a várószobával együtt.

Egy hasonló eset történ Új-Zélandon is, írta a The New Zealand Herald csütörtökön. Ott egy 89 éves nő keverte össze a pedálokat tolatás közben, és nekihajtott egy, a járdán sétáló idős hölgynek, akit belökött egy kirakatba. A nyolcvan éves nő súlyos lábsérüléseket szenvedett, miután az autó nekiszorította a lábát az épület falának.Sporthírek