A fő téma az időjárási vészhelyzetek volt Miskolcon

Miskolc, Tiszaújváros – Téli felkészítést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A képzésen, amely az időjárás okozta veszélyhelyzetek gyors és szakszerű kezelését, valamint felszámolását célozta, ötvenen vettek részt az igazgatóság állományából.

Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató az évről-évre visszatérő két fő természeti jelenségre, a nagy mennyiségű csapadék okozta árvizekre és a téli időszakkal járó káresetekre, kihívásokra hívta fel a felkészülők figyelmét. Az igazgató a 2013. évi márciusi havazás, valamint a 2014. évi decemberi ónos esőzés okozta károkat és a szervezet által tett erőfeszítéseket idézte fel, egyben rávilágított, hogy a kialakult veszélyhelyzetek gyors és szakszerű felszámolása, valamint a lakosság biztonsága, csak az elméletben és gyakorlatban egyaránt jól felkészült humán háttérrel és megfelelően működő technikai eszközökkel, informatikai rendszerekkel biztosítható.

Aktuális kérdésekről

Dóka Csaba tűzoltó ezredes, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a katasztrófavédelem operatív irányítási rendszerével, polgári védelmi feladataival kapcsolatos aktuális kérdéseket és jogszabályi változásokat ismertette a résztvevőkkel.

ÉM-SZB