A Fidesz visszahívná az MSZP VI. kerületi jelölltjét

A Fidesz felszólítja a fõvárosi MSZP-t, hogy hívja vissza a VI. kerületi képviselõ-jelöltjüket, mert Hatvani Csaba két büntetõügyben is gyanúsított – jelentette ki Illés Zoltán az ellenzéki párt VI. kerületi képviselõ-jelöltje csütörtökön Budapesten. A tájékoztatón megjelent az érintette szocialista politikus is.

Illés Zoltán hangsúlyozta: ha az MSZP egyenlõ mércével mér, akkor azonnal visszahívja Hatvani Csabát, hiszen Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettest is visszahívták, pedig õt még meg sem gyanúsították a BKV-körüli botrányok miatt. Hatvani Csaba egy Andrássy úti ingatlan kapcsán nagy kárt okozó hûtlen kezelés miatt indított nyomozásban, illetve a VI. kerületi kerékbilincselési botrány kapcsán hivatali visszaélés miatt kezdeményezett nyomozásban gyanúsított.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy egy gyanúsítottat indít az MSZP képviselõ-jelöltként. A sajtótájékoztatón megjelent Hatvani Csaba is, aki elmondta, hogy a kerületi MSZP-szervezet a gyanúsítások után is megerõsítette indítását a tavaszi országgyûlési választásokon. Illés Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta: ez nem változtat a gyanúsítások tényén és fenntartják felszólításukat a fõvárosi MSZP felé.