A Fidesz törvénymódosítással akadályozná meg a 8 %-os nyugdíjcsökkenést

A Fidesz törvénymódosítással akadályozná meg a 8 %-os nyugdíjcsökkenést
Módosító javaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy megakadályozza a január 1-től várható, körülbelül 8 %-os nyugdíjcsökkenést – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Iván László, fideszes országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus szerint , mivel a nyugdíjasinfláció már most meghaladja a 12 %-ot, ha a kormány által tervezett új nyugdíj-számítási mód lépne életbe, akkor a jövő évtől visszavonulóknak már 20-25 %-kal kevesebb pénzből kellene megélniük.

A Fidesz által benyújtott módosító javaslat egyszerűen ennek az új számítási módnak a hatályba lépését akadályozná meg. A javaslatot egyébként a fideszes politikus a sajtótájékoztató után személyesen vitte el Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető irodájába, mivel azonban a képviselő asszony nem volt a helyén, a titkárságán vették át. Iván László a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy ma Magyarországon 3 millió 300 ezer nyugdíjas él és 1,6-1,7 millióan kapnak öregségi nyugdíjat. A kormány által tervezett technikai szabálymódosítással az ellenzéki politikus szerint átlagosan 8 %-os lenne a nyugdíjcsökkenés.Lenne, akinek 5, de lenne olyan is, akinek 15 %-ot vinne el a havi járandóságából. Iván László hozzátette, már most is 1,1 millió olyan nyugdíjas él az országban, akinek havonta kevesebb, mint 50.000 forintból kell megélnie.