A Fidesz szerint még mindig bizonytalan a gyulai húskombinát sorsa

A Fidesz szerint még mindig bizonytalan a gyulai húskombinát sorsa. Bár a gazdasági minisztérium ígéretet tett arra, hogy a Magyar Fejlesztési Bankon (MFB) keresztül fizetőképesség helyreállító hitelt kap a cég, és az erről szóló programot is elfogadták már, végleges döntés a mai napig nem született. Erről szerdai gyulai sajtótájékoztatóján számolt be a Fidesz helyi szervezete. A cég vezérigazgatója elmondta: valóban csúszik az egy milliárdos hitel, az MFB és a cég bankja jelenleg a fedezetekről egyeztet.

Június 17-én jelentette ber a vállalat vezérigazgatója, hogy a cég bankja és a Magyar Fejlesztési Bank befogadta a húskombinát reorganizációs programját, ezt követően arról szóltak a hírek, hogy június végén, július elején állami garancia vállalás mellett megkapja a vállalat a kért fizetőképesség helyreállító hitelt. Ugyanakkor a mai napig nem kapta meg a húskombinát a kért hitelt, így nem tudni, hogy nemcsak egy színjáték részesei vagyunk-e – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Görgényi Ernő önkormányzati képviselő, a Fidesz frakciójának vezetője.

Ruck János a gyulai húskombinát vezérigazgatója a Független Hírügynökség kérdésére telefonon elmondta: tény, hogy az egy milliárdos hitel odaítélése a vártnál jobban elhúzódik. A reorganizációs pályázatukat ugyanakkor befogadták, jelenleg a cég bankja és az MFB a fedezetek egymás közötti megosztásáról egyeztet. Ruck János ugyanakkor kiemelte: a gyulai húskombinát tulajdonosa, miután a cég reorganizációs pályázatát befogadták, 700 millió forintot előlegezett meg a kért egy milliárdos hitelből, hogy a fedezet hiány miatti gyártási gondokat megoldják, így a húsüzem most teljes kapacitással működik. Ruck János elmondta: reméli, hogy a bankok közötti egyeztetés hamarosan lezárul, és megkapják a kért egy milliárdos hitelt.Sporthírek