A Fidesz szerint Deutsch Tamás erzsébetvárosi mandátuma nem megszűnt, hanem lemondott róla

A Népszabadság cikkével ellentétben Deutsch Tamás – az előzetes tervnek megfelelően, a ciklus közepéhez érve – október 18-i hatállyal lemondott a főváros VII. kerületében betöltött önkormányzati mandátumáról – reagált a Fidesz sajtóosztálya arra a hírre, hogy a fideszes politikus egy éve nem jelent meg az erzsébetvárosi testület ülésein és ilyenkor a törvény szerint automatikusan megszűnik a mandátuma.

A Fidesz közleménye a lemondás tényén kívül nem tér ki arra, hogy a fideszes politikust mi akadályozta meg abban, hogy egy évig részt vegyen a képviselőtestület munkájában. A Független Hírügynökség információja szerint az önkormányzatnál egy képviselő díja éves szinten közel nettó egymillió forint.

A Népszabadság szerdai cikke szerint október 27-ével szűnt volna meg Deutsch Tamás képviselői mandátuma a VII. kerületi önkormányzatban. A mandátum megszűnését a képviselőtestület novemberben határozatban állapította volna meg.

Deutsch Tamást nem sikerült elérni, az önkormányzatnál pedig sem a sajtóosztály, sem a jegyző nem kivánt nyilatkozni. A polgármester egyelőre szintén elérhetetlen. Ezért nem kaptunk választ arra, hogy a lemondás megérkezett-e az önkormányzathoz, és ha igen, mikor; valamint arra sem, hogy Deutsch mostanáig felvette-e a fizetését.

Deutsch Tamás egyébként nemrég jelentette be, hogy Brüsszelben folytatja politikai pályafutását, várhatóan biztos befutó lesz ugyanis pártja európai parlamenti választási listáján – írta szerdán a Népszabadság.