A Fidesz szerint Demszkynek mennie kell

A Fidesz szerint mára egyértelmûvé vált, hogy Demszky Gábor is tudott a BKV-körüli botrányokról, ezért a fõpolgármesternek le kellene mondania – jelentette ki csütörtökön György István a fõvárosi BKV-vizsgálóbizottság fideszes elnöke.

Az ellenzéki politikus hozzátette: nem a BKV az egyetlen cég, ahol alkalmazták azt a modell, amely keretein belül “az MSZP-SZDSZ városvezetéshez közeli kedvezményezett cégek kaptak teljesítmény nélkül közpénzeket.”

György István elmondta: a BKV és több más fõvárosi tulajdonban lévõ cég tulajdonképpen az MSZP és az SZDSZ kifizetõ helyei voltak. Lendvai Ildikó csütörtöki bejelentésére, miszerint az MSZP rágalmazás miatt feljelenti azokat a Fidesz-politikusokat, akik szerint a BKV párt-kifizetõhelyként mûködik György István úgy reagált: szavaiért vállalja a felelõsséget. A fideszes politikus szerint az már tény, hogy cégek mögöttes teljesítmény nélkül kaptak sokmillió forint közpénzt, azonban hogy ezek a pénzek késõbb hova kerültek, azt a nyomozó hatóságoknak kell kideríteniük.

György István szerint a BKV csak a “legemblematikusabb” példája annak a modellnek, amit az MSZP-SZDSZ városvezetés gyakorolt több más cégnél is. Példaként csak a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt-t nevezte meg az ellenzéki politikus, ahol jelenleg is két büntetõeljárás folyik.

Címkék: , ,