A Fidesz szerint az MSZP felelős a közbiztonság megroppanásáért és a rendőrség bénult állapotáért

Juhász Ferenc pénteki nyilatkozatával beismerte, hogy az MSZP felelős a közbiztonság megroppanásáért és a rendőrség bénult állapotáért – reagált közleményében Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője az MSZP elnökségi tagjának pénteki kijelentéseire. Juhász Ferenc sajtótájékoztatóján azt mondta, a közbiztonságba és az igazságszolgáltatásba vetett hit megingott, a kormányt támogató pártok azonban nem mérték fel a probléma súlyát.

Az MSZP növelné a rendőr szakközépiskolák létszámát és a nyugdíjból is visszahívná a rendőröket. Juhász Ferenc szerint ehhez úgy kell módosítani a vonatkozó jogszabályokat, hogy megérje visszatérni a pályára, és a már megszerzett járandóságaikról se kelljen lemondaniuk. A szocialisták erősítenék a polgárőrségeket, ezért forrásokat kívánnak biztosítani ahhoz, hogy a nap 24 órájában működjenek ezek a civil szervezetek.

Kontrát Károly szerint a Gyurcsány-Bajnai korszakot terheli a felelősség azért, hogy tevékenysége nyomán Magyarországon a közbiztonság ilyen állapotba jutott. Állandósult a pénzkivonás a rendőrség költségvetéséből és az elmúlt három évben csaknem tízezer, negyvenes éveiben járó rendőr távozott a testülettől. A rendészeti szakközépiskolák felét bezárták, a rendőrkapitányságok egy részét magán-biztonsági szolgálatok védik, a járőrautók pedig üres tankkal állnak a kapitányságok udvarán – áll a közleményben.

A jelenlegi helyzetből van kiút, a rendőrség létszámában, anyagi erejében és erkölcsi tartásában való megerősítésére, a három csapás törvényjavaslat elfogadására és a büntető eljárások felgyorsítására van szükség – zárul a közleményében.Sporthírek