A Fidesz örül annak, hogy az emberek véleményt nyilváníthatnak

A Fidesz örül annak, hogy az emberek legalább négy kérdésben élhetnek a demokráciában biztosított jogukkal és elmondhatják véleményüket a kormány valós szándékairól, a valós állapotok figyelembevételével – reagált Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője Kuncze Gábor szombati nyilatkozatára. Az SZDSZ elnöke azt mondta: a héten meghozott alkotmánybírósági döntéssel megbukott Orbán Viktor eredeti elképzelése, amely a kormány megdöntésére irányult.

Tavaly az embereknek nem volt lehetőségük arra, hogy a választásokon az ország valós helyzetének ismeretében mondjanak véleményt a kormány szándékairól. Gyurcsány Ferenc és kormánya akkor eltagadta, eltitkolta az igazságot a választópolgárok elől, ráadásul nem a kormányprogramról, csupán valamiféle hazugsághalmazról lehetett szavazni – áll a Fidesz közleményében.

Mostanra az emberek tisztába jöttek az ország állapotával és a kormány szándékaival, így lehetőség nyílik arra, hogy a jövőt illetően néhány kérdésben véleményt nyilváníthassanak. A választópolgárok most egy kicsit visszakapnak abból, amit Gyurcsány Ferenc elvett tőlük tavaly tavasszal – fogalmaz a dokumentum.