A Fidesz-KDNP felkészült a választásokra

A Fidesz-KDNP felkészült az októberi önkormányzati választásokra – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Kósa Lajos.

A Fidesz ügyvezető alelnöke hozzátette: ismét elindult az Új Demokrácia Központ, ahová a választásokkal kapcsolatos visszaéléseket lehet bejelenteni. A választások estéjén a kormányzó párt ismét működtetni fogja alternatív szavazatszámláló rendszerét – tájékoztatott Kósa Lajos.

A választások tisztasága közügy – ezzel indokolta Kósa Lajos, hogy a Fidesz a tavaszi parlamenti választások után az októberi helyhatósági választások előtt is beindítja Új Demokrácia Központját, valamint a szavazóköri jegyzőkönyvek másolatai alapján elkészíti alternatív szavazatszámlálását.

A Fidesz alelnöke képtelenségnek nevezte a szocialisták kritikáját, amely szerint az ügyészség politikai megrendelésre kezd nyomozni MSZP-s jelöltek ellen. Kósa Lajos emlékeztetett rá, hogy az eljárások még a szocialisták vezette kormányok idején indultak.

A szerdai sajtótájékoztató elején Novák Előd, a Jobbik alelnöke egy Superman-jelmezt kívánt átadni Kósa Lajosnak. Az ellenzéki politikus szerint az álláshalmozó politikusok versenyét a debreceni polgármester nyerte. Kósa Lajos nem vette át a jelmezt.
hirdetés


hirdet�s