A Fidesz kapcsolatban lesz a rendőrökkel

Budapest – Március 15-én valamennyi rendőrön lesz azonosító szám, és szükség esetén is csak olyan eszközöket használnak, amelyek rendszeresítve vannak a rendőrségnél.

Erről állapodott meg Nyitrai Zsolt és Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő Gergényi Péterrel, Budapest rendőr-főkapitányával szerdai megbeszélésükön.

Ez azt jelenti, hogy a rendőröknél nem lesz vipera sem a főkapitány ígérete szerint. A fideszes politikusok azt is kérték Gergényi Pétertől, hogy a rendőrök gumilövedéket se használjanak. Tájékoztatásuk szerint a rendrőr-főkapitány ezt a kérést is megértette.

A Fidesz március 15-én délután 4 órától tartja ünnepi megemlékezését az Erzsébet-hídnál és környékén. A rendezvény szervezői folyamatos kapcsolatban lesznek a rendőrökkel – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

A rendőrség azt is megígérte, hogy tájékoztatják a Fideszt, ha információt kapnak arról, hogy rendbontás készül a párt megemlékezése közelében, arról azonban, hogy a Fidesz félbeszakítja e rendezvényét ilyen esetekben Nyitrai szerint nem volt szó.

Kontrát Károly az egyeztetése után azt mondta: biztos benne, hogy a rendőrök semiképpen sem használnak gumilövedéket március 15 -én, ezért úgy gondolja, hogy mindenki, aki békésen akar ünnepelni bátran részt vehet a fővárosi megemlékezéseken.

Nyitrai Zsolt azt mondta, azért akartak találkozni a rendőrökkel, mert szabad március 15 -t szeretnének, amikor mindeki, aki szeretne békésen ünnepelni, tud élni szabadságjogaival és a hatalom nem utasítja brutális támadásra a rendőröket békés tüntetőkkel szemben.