A Fidesz fenntartja: távozzon Gergényi!

Továbbra is fenntartja a Fidesz, hogy Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitánynak távoznia kell, nem csak a Kossuth téri kordon miatt – mondta Répássy Róbert szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten. A Fidesz frakcióvetető-helyettese szerint Bene László országos rendőr-főkapitánynak a kordon elbontásáról szóló pénteki döntése nem teszi semmissé az elmúlt öt hónapot, amíg a kordon állt.

Az elmúlt két nap eseményeivel kapcsolatban az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: két nap alatt, két győzelmet arattak a szabadságjogokért kiállók. Egyrészt bebizonyosodott, hogy nem kell félni a március 15-i ünneptől, másrészt az emberek visszakapták a jogellenesen elzárt Kossuth teret – mondta. Hozzátette: a rendőrség bírálata sem volt hiábavaló a tavaly őszi események kapcsán, hiszen most már másképp léptek fel a tüntetők ellen.

Az elmúlt öt hónapot, amíg a kordon állt a Kossuth tér körül, nem teszi semmissé az ORFK vezetőjének mostani döntése – mondta Répássy Róbert. A Fidesz továbbra is alkotmányellenesnek tartja a kordon felállítását. Az, hogy hétfőig elbontják a kordont, a felelősséget nem teszi semmissé – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A polgári engedetlenség sem volt hiábavaló – utalt Répássy Róbert a fideszes politikusok korábbi kordonbontó akciójára. Ezzel kapcsolatban elmondta: a bíróság jelenleg a bontásban résztvevő ellenzéki politikusok mentelmi jogának felfüggesztére tesz intézkedéseket, így az eljárás pillanatnyilag fel van függesztve.