A fiatalok negyede inkább az interneten ápolja kapcsolatait

Akt.:
A fiatalok negyede inkább az interneten ápolja kapcsolatait
A fiatalok negyede inkább az interneten ápolja kapcsolatait
Budapest, 2012. október 26., péntek (MTI) – A fiatalok csaknem negyede inkább az interneten tartja a kapcsolatot barátaival, mivel ez sokkal kevesebb szervezésbe kerül és könnyebben megoldható – derül ki az Ipsos legújabb globális felméréséből.

Minél fiatalabb valaki, annál inkább választja a kapcsolattartás virtuális változatát – mutat rá a közvélemény-kutató vállalat kapcsolattartási szokásokat vizsgáló, 24 országra kiterjedő felmérése.

Míg a 46-64 éves, baby-boomernek nevezett korosztálynak csupán a 15 százaléka és az X generációnak (32-45 évesek) is csak a 19 százaléka állítja, hogy számára az internet a barátokkal való kapcsolattartás elsődleges terepe, addig az Y generációhoz tartozó 31 év alatti, a technikára leginkább nyitott korosztály csaknem negyede (24 százalék) állítja, hogy inkább on-, mint offline a személyközi kommunikációja.

A felmérés rámutat arra, hogy az idő előrehaladtával az idősebb generáció tagjai is fogékonyabbak lesznek az új technikai eszközökre, így az interneten töltött idő mennyisége is növekedni fog.

– MTI –