„A fiatal gárdával nagy dolgokra lehet jutni”

Akt.:
„A fiatal gárdával nagy dolgokra lehet jutni”
© Fotó: Ádám János
Miskolc – „Azt gondolom, hogy ennek az ösztöndíjnak alapvetően nem is az a célja, hogy mi ezzel a lehetőséggel ide tudunk csábítani tehetséges fiatal színészeket – mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója.

– Nagyon remélem, hogy a teátrumunk szakmai ereje is fontos szerepet tölt be abban, hogy ifjú tehetségek ideszerződjenek. De ez a nagyon fontos ösztöndíj abban segít igazán, hogy az ide szerződött fiatal színészek egy számukra még idegen környezetben megtalálják a helyüket.

Az ösztöndíj segíti a fiatal színészek otthonra találását.” Béres Attila

Fiatal társulattal…

A direktor szerencsés színháznak nevezte a Miskolci Nemzeti Színházat, mert a 33 tagú társulatból 16 olyan színész van, aki nemrég végzett a főiskolán.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Nyitottsággal fogadták őket

„Egy ilyen igazán fiatal gárdával nagyon nagy dolgokat lehet véghezvinni. – hangsúlyozta Béres Attila. – A tapasztalt kollégák pedig hihetetlen nagy nyitottsággal fogadták a fiatalokat.”

– ÉM –


Képünkön balról: Mészöly Anna, Doboky Márk, Tenki Dalma, Dragos Dániel, Bányai Mirjam és Papp Endre az ösztöndíj elnyeréséről szóló okirattal.
Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház hat fiatal – két ifjú táncművész és négy ifjú színművész – tagja kapta meg ebben az évben az évadra szóló Vodafone Művész Ösztöndíjat. A társaság azt szeretné elérni, hogy a tehetséges fiatalok hosszabb ideig maradjanak a színházban. „Miskolc a Vodafone másodi...

Miskolc - A Vodafone áldásos miskolci tevékenységét jelzi, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata idén májusban a Civilek Támogatásáért kitüntető címben részesítette a Vodafone Magyarországot – fogalmazott dr. Kiss János, a város alpolgármestere. Három fontos érték együtt munkálkodásáról van ...