Sport

2015.01.31. 20:57

Zsinórban a negyedik DVTK siker

A második negyedben Czank kosarai, a harmadikban a triplák zúzták szét az MTK-t.

A második negyedben Czank kosarai, a harmadikban a triplák zúzták szét az MTK-t.

A női kosárlabda NB I/A 14. fordulójában szombaton este az Aluinvent-DVTK csapata az MTK Budapest együttesét fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó első három percében nem esett gól, a Diósgyőr eleinte centerhelyről próbálkozott, de a közeli kísérletek kimaradtak, részben azért, mert Coulibaly két védővel a nyakában ugrált fel, és Sallai játékvezető a vendégek alapvonalánál csukott szemmel nézte a meccset, faultot egyszer sem látott. Viszont azt nem tudta senki megakadályozni, hogy a hazaiak erős centere a saját palánkja alatt szedegesse a lepattanókat. Ha nem megy bentről próbáld kintről, ez volt a DVTK taktikája, de ez sem sült, a dobások kimaradtak. A meccs első találatát Orsó szerezte a 4. perc elején, ugyanennek a minutának a végén már a Diósgyőr vezetett (4-2). A folytatásban mindkét oldalon szép számmal gyűltek a faultok, akciókosárból kevés volt ebben a negyedben, a vendégeknél csupán kettő, ezt mind Medgyessy szerezte, egy duplát, és egy triplát, de a kispadról érkező frissítések során az látszott, hogy a minőség a hazaiknál van (15-10).

A második játékrész elején Coulibaly megszerezte első találatát, mégis maradt az addigi null pontján, ugyanis a saját palánkja alatt a lepattanóért harcolva a saját gyűrűjébe paskolta a lasztit, és öngólja után a vendégeknél Medgyessy pontjai gyarapodtak, ugyanis az MTK-sok közül ő ért utoljára a labdához (15-12). Három minutával később Allison és Orbán „cserélt” triplát (21-15), majd Szécsi gólja következett. Aztán Czank lendült bele, három akciókosarat is szerzett rövid időn belül, köztük egy triplát, ami után a 18. percben, 30-19-nél kért időt a vendégek edzője. A hajrája a vendég csapatnak lett valamivel jobb, elsősorban a dudaszó pilanatában szerzett Orbán duplával (32-24).

Fordulás után

A térfélcsere után Coulibaly szerezte az első gólt, ezzel együtt első pontjait, ám a folytatásban változatlanul tapadt a vendég gárda (38-32), a DVTK-nak nem nagyon sikerült átlendülnie a 10 pontos különbségen. Egészen a 25. percig, amikor előbb Bálint, majd Dubei aztán Rasheed vágott be egy hármast (47-32). Jött is a vendég időkérés, de védőlepattanózásban erős volt a Diósgyőr, és a támadásaik is jól sikerültek ekkoriban. Miközben a hazaiak remekeltek, a vendégek legjobb, legeredményesebb játékosa Medgyessy ötödik faultja után kiszállt a meccsből, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a küzdelem. A 28. percben esett Dubei tripla után (59-32) Cupic edző már csak a katasztrofális vereség elkerülését tűzhette ki célul az időkérés során, de a különbség nem válzotott a negyed végéig (61-34).

A záró menet első felében nem dobták szét magukat a csapatok: hazai oldalon 5, a másikon 4 pont született (66-38), de nem csak azért, mert a dobásokban volt sok a hiba. Mivel eldőlt a meccs, mindkét edző többféle összetételben játszathatta övéit, emiatt mindkét együttesnél dadogott a csapatjáték. A 37. percben Ciappina húzott be két triplát (75-38), majd a hajrára Sikora és Arad is beszállt a hazai kispadról, a vége pedig kerek harminc lett.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – MTK Budapest

77-47 (15-10, 17-14, 29-10, 16-13)

Miskolc, 700 néző. V.: Pozsonyi, Sallai, Rácz.


Aluinvent-DVTK: CZANK (15/6), Bálint (7/3), Dubei (8/3), Szécsi (9), COULIBALY (6). Csere: Allison (10/3), RASHEED (11/3), Horváth B. (2), Ciappina (6/6), Szabó P. (1), Arad (2), Sikora (-). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

MTK Budapest: MEDGYESSY (14), Orsó (11/3), Vukov (-), Turóczi (-), Barnai (-). Csere: Orbán (5/3), Böröndy (7), Roglic (5), Baksa (5), Zsilinszky (-), Szabó V. (-), Suppán (-). Vezetőedző: Stevan Cupic.


Kipontozódott: Medgyessy a 27., Coulibaly a 38. percben.


Miguel del Jesús López Alonso: – Fontos mérkőzést nyertünk meg. Az MTK a Győr ellen elért siker önbizalmával léphetett pályára, és mivel a meccs első felében csak a védekezésünk volt stabil, a támadójátékban akadtak gondok, szoros volt a csata. Aztán, amikor a térfélcsere után a saját ritmusunkban tudunk támadni, elhúztunk, és eldőlt a mérkőzés.

Stevan Cupic: – Az első félidőben partiban tudtunk lenni a Diósgyőrrel, viszont a térfélcsere után a tiszta helyzetekből nem tudtunk pontokat szerezni, a védekezési hibáinkat pedig kihasználta a hazai együttes. És ezt követően már nem tudtunk visszakapaszkodni a meccsbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!