Helyi közélet

2012.06.12. 11:12

Úrnapi búcsú Homrogdon

Homrogd - A Krisztus Teste és Vére tiszteletére épült homrogdi római katolikus templom első búcsúját tartották vasárnap.

Homrogd - A Krisztus Teste és Vére tiszteletére épült homrogdi római katolikus templom első búcsúját tartották vasárnap.

Nemcsak az egyházközség, hanem az egész falu ünnepelt június 10-én, hiszen nagy igyekezettel készültek az Úrnapja méltó megünneplésére. Az utcákon felállított sátrakat igényesen feldíszítették, ezzel is kifejezve az Eukarisztia iránti tiszteletet.

Sok jószándékú, ünnepelni vágyó ember ment el a szentmisére és a körmenetre, a környékbeli falvakból is. A görögkatolikus testvérek ünnepi menetben érkeztek - Juhász Géza parókus vezetésével - a közös ünneplésre.

A szentmise főcelebránsa és búcsúi szónoka főtisztelendő Kovács Sándor főesperes, kolozsvári plébános volt. Őt személyes szálak fűzik Veress Zoltán atyához, akinek Székelyudvarhelyről indult papi pályáját a mai napig figyelemmel kíséri. A búcsúi szentbeszédben buzdította a jelenlévőket az Oltáriszentség helyes tiszteletére és gyakori vételére.

A körmenetben aktívan részt vettek az egyházközségek képviselőtestületének tagjai, akik keresztet, lobogókat vittek, míg a helyi görögkatolikus általános iskolások virágszirmokat szórtak.

Az ünneplés végén Veress Zoltán plébános köszönetet mondott az atyáknak a szolgálatukért és a híveknek segítőkészségükért, amellyel hozzájárultak az első templombúcsú megünnepléséhez.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában