A festő szabadon jön-megy a stílusok között

Akt.:
Hornyik Zoltán festőművész kiállítása
Hornyik Zoltán festőművész kiállítása - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Hornyik Zoltán festőművész kiállítása nyílt meg péntek délután Miskolcon a City Art Galériában, a City Hotelben. A tárlatot Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg, közreműködött Vihula Mihajlo gitárművész.

Hornyik Zoltán 1989 óta szabad foglalkozású festőművész. Bejárta Európa déli szigeteit, nagyon sok témája, műve ezekhez a tájakhoz kötődik. Emellett a zene és a sport is meghatározó az életében, és természetesen a családja. Tájképek, enterieurök, csendéletek éppúgy kikerültek műterméből, mint aktok, sokalakos kompozíciók.

Festményein biztos szakmai ismeretekre utaló szerkezet fedezhető fel. Elemi erővel adja vissza a fény és árnyék ellentétét.

A realizmus, szürrealizmus, impresszionizmus van hatással a művész egyéni stílusára, szeret kísérletezni. Művészetét az olaj, a vászon és az ecset szentháromsága, valamint a realizmus határozzák meg. Mégis folyamatosan kísérletezget, szeret szabadon jönni-menni a stílusok között, például a realizmustól a hiperrealistáig.


„Az a célom, hogy akik felnéznek a képeimre, nem még inkább zaklatottabbak legyenek, hanem a nyugalom járja át őket”, vallja Hornyik Zoltán. A kiállítást Tóth-Szabó István rendezte.

A tárlat június 6-áig látogatható 9 és 19 óra között. A galéria sorozatában ez már a sokadik megnyitó. Az alapító dr. Barkóczi István azzal a szándékkal hozta létre a sajátos szálloda-galériát, hogy a vendégek vigyék jó hírünket a világban, és legyen új, hangulatos kiállítóhelye is Miskolcnak, ahova bárki betérhet.

A megnyitó nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

– ÉM –