Friss hírek

2010.01.28. 10:55

Csaknem kétszázan perlik Molnár Oszkárt

<p>Csaknem kétszáz, magát sértve érzõ anya nevében jogi képviselõjük kedden nyújtja be kártérítési igényre vonatkozó keresetét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bírósághoz. Az asszonyok Molnár Oszkár, edelényi polgármester nyilatkozatai miatt perelnek, az ügyben civil- és érdekvédelmi szervezetek támogatják õket.</p>

Csonka Árpád ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta, a bíróságtól azt várják: mondja ki, hogy személyiségi jogi sérelem történt akkor, amikor a polgármester azt nyilatkozta, hogy az Edelény környéki településeken, többségében romák lakta településeken élõ várandós anyák a magasabb szociális juttatások reményében szándékosan ártanak megszületendõ gyermekeiknek.

Szeretnék, ha a bíróság arra is kötelezné a polgármestert, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot azoktól, akiket szavaival megsértett, egyben tiltsák el a további, hasonló tartalmú nyilatkozatoktól.

A pert indító asszonyokat egyebek mellett a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, valamint az Edelény Cigány Kisebbségi Önkormányzata támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!