A “ferencvárosi” afrikaiak is a DVTK-nál

Az újakkal már 8 afrikai szerepel Diósgyőrben
Az újakkal már 8 afrikai szerepel Diósgyőrben
Az elmúlt vasárnap érkezett mind a hét afrikai labdarúgó a Diósgyőrnél folytatja a pályafutását.

Korábban a DVTK és az FTC közösen intézte, hogy hét afrikai játékos hazánkba kerüljön. Az eredeti elképzelések szerint hármójukat a Ferencváros szerződtette volna, most azonban nem várt fordulat következett be: mindannyian a DVTK-hoz kerültek.

– A megállapodás teljesen másról szólt, mint amilyen döntés született az Üllői úton – mondta az nb1.hu -nak Sallói István, a diósgyőriek ügyvezetője, miután kiderült, a zöldek maximum egyetlen labdarúgóra tartanának igényt a három közül. -Korábban megállapodtunk, hogy a három játékos náluk játszik, sőt egy szponzor állja fizetésüket, és a Fradinak semmilyen anyagi hátránya nem keletkezik. Péntek reggel elmentem a népligeti FTC Hotelbe ,és felpakoltam labdarúgókat, és leköltöztetttem őket Miskolcra.Talán jobb is, hogy így történtek a dolgok, mert Pajkos Jánosnak több választási lehetősége lett. Több csatár közül választhat a jövőben, és a játékosok az NB 3-ban és a Ligakupában is pályára léphetnek, vagyis lesz alkalmuk bizonyítani.

Így tehát a két kameruni csatár Arouna Baba Pele és Libiih Besong, valamint középpályás honfitársuk Ngam Peguy is a DVTK-nál folytatja pályafutását.