A Felvidéken jártak az ózdi Petőfisek

A Felvidéken jártak az ózdi Petőfisek
Ózd – A Petőfi Sándor Általános Iskola felsős tanulói a „Határtalanul” program keretében, négynapos felvidéki tanulmányi kiránduláson vehettek részt. Utazásuk célja volt, hogy helyszíni tapasztalatok alapján átfogóan megismerjék és feldolgozzák a Felvidék történelmi helyszíneit, földrajzi és irodalmi értékeit.

A diákok megnézték az egyedülálló Gombaszögi-barlangot, a hatalmas Szepesi várat, Betlérben az Andrássy kastélyt, Krasznahorka várát, túrázhattak a Szlovák-Paradicsomban a Hernád folyó mellett. Megismerkedtek Lőcse, Igló, Rozsnyó, Késmárk, történelmi belvárosával, a tavasz ellenére hógolyózhattak a Magas Tátrában. Egy teljes napot Kassán töltöttek, ahol a település nevezetességeit nézték meg: a főteret, a dómot, a Rodostói házat, a Miklós börtönt, majd megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc sírját.

A kirándulás során, Rozsnyón a magyar nyelvű iskolába is ellátogattak, ahol bemutatták Ózdot és a saját iskolájukat is. A diákok számára egy kicsit kinyílt a világ, hiszen saját szemükkel is láthatták a történelmi Magyarország építészeti és földrajzi szépségeit.

ÉM-ME
hirdetés


hirdet�s