A felsőházzal felszabadultak lettek

A nagy távolság ellenére csak a meccs napján utazik Sopronba a Marso-NYKK, amely már a negyeddöntőre készül, de addig még le kell tudni két alapszakaszbeli bajnokit

Hat évvel ezelőtt és 2004-ben is az alapszakasz utolsó fordulójában dőlt el, hogy a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat a felsőházba jutott. Újabb három esztendő telt el, és ezúttal két játéknappal a zárás előtt már mérget lehet rá venni, hogy a Marso-NYKK ott van az elitben. Két meccs azonban még hátravan az alapszakaszból, csütörtökön például Sopronban lépnek fel Sitkuék.
– Az edzéseken érezhető a felszabadultság, de ez talán nem fordul át oda, hogy könnyedén vesszük a hátralévő meccseket – ecsetelte a csapat körüli légkört Horváth Imre edző. – A magam részéről azt szeretném, ha szépen zárnánk a bajnokságot, beleértve ezt a két meccset és a rájátszást is. Nyomás már nincs rajtunk, ennek pozitív irányba kellene hatnia, és semmit sem csináltunk másként, mint korábban, vagyis videóról elemeztük a Sopron játékát, amelyből igyekeztünk felkészülni.
A változás legfeljebb csak annyi, hogy a csapat az ilyen távoli helyszínekre már egy nappal korábban el szokott utazni, most viszont csak csütörtökön reggel szállnak buszra a nyíregyháziak. A derekát fájlaló Simon Nándor most sem lesz a keret tagja, de remélhetőleg a rájátszásra már teljes értékű harcosnak bizonyul.

– Bodnár Tíbor –