A feketemunka vonzóbb mint az Út a munkába-program – Nógrád Megyei Hírlap

Száztíz emberből negyvenen nem vállalták a felkínált munkát a Nógrád megyei Magyargécen az Út a munkába-programban – írja a Nógrád Megyei Hírlap.Velky Róbert, Magyargéc polgármestere elmondta: azokat, akik felkínált munkát visszautasították, automatikusan kizárták a segélyezési rendszerből. A településükön több hónapos csúszásokkal osztották el a közmunka lehetőségét. Sokan arra játszanak, hogy csak ősszel kerüljenek sorra, mert […]

Száztíz emberből negyvenen nem vállalták a felkínált munkát a Nógrád megyei Magyargécen az Út a munkába-programban – írja a Nógrád Megyei Hírlap.
Velky Róbert, Magyargéc polgármestere elmondta: azokat, akik felkínált munkát visszautasították, automatikusan kizárták a segélyezési rendszerből. A településükön több hónapos csúszásokkal osztották el a közmunka lehetőségét. Sokan arra játszanak, hogy csak ősszel kerüljenek sorra, mert így a nyári időszakban feketemunkát vállalnának, miközben fölvennék a segélyt. Magyargécen egyébként csak segédmunkát tudnak biztosítani ennek a programnak a keretében. Az önkormányzatnak dolgozó közmunkások között ugyanis hiába vannak szakmunkások is, a felújítási, karbantartási munkákra az anyagszükségletet nem tudják biztosítani. Az önkormányzatnak már az is megterhelő volt, hogy a közmunka-program elindításához egymillió forintért vásároltak védőeszközt és kéziszerszámot.