A fejedelemre emlékeztek Szerencsen

Akt.:
Fiatalok Bocskai István szobránál
Fiatalok Bocskai István szobránál - © Fotó: Magánarchívum
Szerencs – Négyszáztizenkét évvel ezelőtt, április 20-án választották Magyarország fejedelmévé Bocskai Istvánt a szerencsi református templomban megtartott ország­gyűlésen.

A döntés alapja

1998-ban ez a dátum szolgáltatta az alapot ahhoz a döntéshez, hogy a város napjaként minden évben megemlékezzenek az 1605-ben megtartott történelmi eseményekről.

A hagyományoknak megfelelően az idén is koszorúzással indult a programsorozat, Szerencs Város Önkormányzata, a testvérvárosok hajtottak fejet Bocskai István szobra előtt.

Az ünneplők a koszorúzás után a református templomba vonultak, ahol dr. Gál András, a Bocskai István Katolikus Gimnázium igazgatója hangsúlyozta, hogy méltán lehetünk büszkék Bocskai Istvánra, aki Európa-szerte elismerten a keresztény megújulás tizenkét legnagyobb alakjának egyike, okkal hajtunk fejet nagysága előtt.

A templomi megemlékezésen Balázs Pál református lelkész hirdetett igét, majd Bocskai István fejedelemre emlékezve ünnepi műsort adtak elő a gimnázium tanulói.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s