A fejedelem örökében Sárospatakon

Sárospatak – Sárospatakon a Múzsák temploma adott helyet hétfőn annak a konferenciának, amelyen a tervezett Rákóczi Európai Kulturális Útvonalban részt vevő települések képviselői találkoztak.

Az esemény házigazdája Sárospatak képviseletében Hajdu Imre, a Rákóczi Európai Kulturális Útvonal sárospataki koordinátora volt.

11 éve fogalmazódott meg a gondolat, hogy magasabb szintre kellene emelni a II. Rákóczi Ferenccel kapcsolatos európai együttműködést. Az együttműködést a következő területekre lehetne kiterjeszteni: turizmus, kulturális örökség védelme, ápolása, tudományos együttműködés, turisztikai infrastruktúra kiépítése, médiakapcsolatok. A hétfői találkozóra Sárospatak előkészítette és megfogalmazta azt a szándéknyilatkozatot, amelyben a jelenlévők kifejezik szándékukat a Rákóczi Európai Kulturális Útvonal létrehozására, amelyet a jelenlévők elláttak kézjegyükkel.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s