A Fehérvár nyerte a X. ifj. Ocskay Gábor-emléktornát

Székesfehérvár – A hazai közönség előtt szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapata nyerte a jubileumi, X. ifj. Ocskay Gábor-emléktornát, miután a vasárnapi döntőben 4-3-ra legyőzte a horvát Medvescak Zagreb együttesét.

A döntőben:

Fehérvár AV19-Medvescak Zagreb (horvát) 4-3 (2-1, 2-0, 0-2)

gól: Kuralt, Koskiranta, Erdély, Kóger illetve Olden, Samuels-Thomas, Manavian

Ugyan a vendégek már a 2. percben vezetést szereztek, a magyar csapatnak emberelőnyből sikerült egyenlíteni, majd még a szünet előtt fordítani. A második harmadban egyértelműen jobb volt a Volán, és már nemcsak a légiósok, hanem a magyar válogatott hokisai is betaláltak. Előbb Erdély Csanád, majd Kóger Dániel volt eredményes.

A záró felvonásban a Medvescak komoly rohamokat vezetett, előbb szépített, majd az ex-fehérvári Antonin Manavian 5 másodperccel a vége előtt felhozta a vendégeket 4-3-ra. A hátralévő idő azonban már nem volt elegendő újabb lövésre sem, így otthon tartotta a kupát a Volán.

A fehérváriak szeptember 14-én, éppen a zágrábiak ellen otthon kezdik meg az osztrák liga (EBEL) alapszakaszát, de előtte még szeptember 9-én a Tüskecsarnokban megmérkőznek a magyar bajnok MAC Újbuda csapatával a Szuperkupáért.

A 3. helyért:
Grenoble (francia)-Asiago (olasz) 6-2 (2-0, 3-1, 1-1)

Szombaton játszották:
Fehérvár AV19-Asiago 6-3
Medvescak Zagreb-Grenoble 2-1

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek