A Fehérvár FC Kft. nyit a szolidaritás felé- Fidesz sajtótájékoztató Fehérváron

Üdvözli a Fehérvár FC Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közötti együttműködési megállapodást a Fidesz fehérvári szervezete. Az, hogy nem eladta a játékosok dresszének reklámfelületét a Fehérvár FC Kft., hanem a szeretetszolgálat címerét jelenteti meg rajta, azt mutatja, hogy a szolidaritás területén is képes lépéseket tenni – jelentette be sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, frakcióvezető.

“Egy folyamat részesei lehetünk a Fehérvár FC-nél. Hosszú idő után először kezdődik az idény úgy, hogy a klub rendben van, az anyagi helyzete stabil. Az új tulajdonos nemcsak rendbe teszi a csapat pénzügyeit, hanem nyit a szolidaritás és a kultúra felé is. Az önkormányzat mellett a Fehérvár FC Kft- nek köszönhető, hogy a hétvégén Székesfehérváron a Sóstói Stadionban a Társulat előadásában láthatja a közönség az István a király-t” – mondta Cser-Palkovics András.

A Fehérvár FC Kft. többségi tulajdonosa Garancsi István, kedden kötött megállapodást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Ennek értelmében 2008-2009-ben a játékosok dresszén a szeretetszolgálat címere, a kereszt és a pajzs látható majd. A mez üzenete: “A futball segítse a hátrányos helyzetűeket, az elesetteket, a leszakadó társadalmi csoportokat”

Tavasszal a Kft. együttműködést alakított ki a fehérvári Esélyek Házával és a nevelőotthonnal, így a sérült emberek, és a gyerekek ingyenesen vehetnek részt a Fehérvár FC mérkőzésein.