A fegyvertartási szabályok szigorítását javasolja az MSZP

A fegyverhez jutás, illetve a fegyvertartási szabályok szigorítását kezdeményezi a kormánynál az MSZP – mondta kedden a párt szóvivõje. Budai Bernadett hozzátette, az orvosi alkalmassági vizsgálatot egy rendszeresen megismételt pszichológiai vizsgálatnak is követnie kell. Az MSZP elsõsorban a tavalyi pécsi lövöldözés, illetve a fõvárosi egyetemista közelmúltban nyilvánosságra került lövöldözési szándéka kapcsán javasolja a szigorítást.

Jelenleg Magyarországon európai szinten szabályozzák a fegyverhez jutást, illetve a fegyverhasználatot, ám az elmúlt hónapok eseményei miatt szigorításokra van szükség – mondta kedden Budai Bernadett. Az MSZP szóvivõje hozzátette: elsõsorban a sportolók érdekében és nem ellenük kívánják módosítani a rendeletet. A kormánypárti politikus számít mind a sportolók, mind a sportegyesületek támogatására.

Az MSZP szóvivõje kedden elismerését fejezte ki a Fidesz felé, amiért az ellenzéki párt az IMF delegáció elõtt a Bajnai-kormány által elkezdett szigorú fiskális politika mellett kötelezte el magát. Budai Bernadett ugyanakkor bírálta az ellenzéki pártot amiatt, hogy Orbán Viktor a hét végi zárt frakcióülésen arra szólította fel a képviselõ-jelölteket, hogy csak a Fidesz politikájának irányáról beszélhetnek, ám konkrétumokról nem ejthetnek szót. Budai Bernadett ezt az utasítást ugyan érthetõnek, ám kevéssé demokratikusnak nevezte.Sporthírek