A feeling újra a régi

Spici
Spici
Sokan féltették Spicit és Mikit. Egy komoly baleset után visszaülni a versenyautóba, elsősorban lélektanilag lehet nehéz.

Aztán Egerben, a rajt pillanától kezdve úgy nyomták a pirosak, mintha misem történt volna. Az más kérdés, hogy technikai okok miatt Hevesben nem ért célba a Pacotti kettőse, de ismét átestek a tűzkeresztségen, ami fontos szempont lehet a folytatást illetően. Nincs görcs, nincs fenntartás és szorongás, a feeling újra a régi.

– Vegyesek az érzelmeink Eger után – mondta el érdeklődésünkre a 14. MacRally előtt Spitzmüller Csaba. – Valóban rengetegen mondták, és én is kíváncsian vártam, hogy a pécsi „esésünk” mekkora nyomot hagy bennünk. Ezen kívül öt hónapja nem ültünk versenyautóban, tehát a rég nem tapasztalt érzést is vissza kellett szerezni. A hevesi hétvége ugyan balul sikerült, ami viszont nagyon fontos volt: egészségügyileg és lelkileg is jól bírtam, valamint az összhang is a régen megszokott volt Kazár Mikivel. Remekül együtt tudtunk dolgozni, élveztük a verseny minden egyes pillanatát

A Skoda Fabia WRC az utolsó gyorsasági szakaszon állt meg Spiciék alatt, de ezt megelőzően is számos problémájuk volt az autóval a szezonnyitón. A hazai viadal előtt tehát adott a feladat: olyan WRC-t kell szerezni az egységnek, amivel saját közönségük előtt bizonyítani tudnak a hó utolsó napjaiban.

– A miskolci versenynek számunkra mindig más a hangulata, egyszerűen áprilisban nincs olyan, hogy ne lennénk optimisták – folytatta Spitzmüller Csaba. – Igaz, addig még nagyon sok teendőnk van, szeretnék egy megbízható autót, adott esetben visszaülni a Mitsubishibe, ám itt még elég sok a kérdőjel. A terv már korábban megszületett, de kérdés, hogy ezt mikorra sikerül megvalósítani, a csapat nagyon sokat dolgozik azért, hogy minél hamarabb versenyképes technikánk legyen.

Miskolcon és a megyei gyorsasági szakaszokon rengetegen szorítanak a Pacotti kettősének, a feléjük áradó szeretet és bizalmat pedig Spiciék szeretnék meghálálni az első osztályú bajnokság második futamán. Ráadásul a gyors és látványos autózást most olyan pályákon valósíthatják meg, amelyek a szakágon belül klasszikusnak számítanak.

– A verseny rendezői alaposan kitettek magukért, sikerült ugyanis visszatérni egy olyan útvonalra, amely minden rallys szívét megdobogtatja – vélekedett Spitzmüller Csaba. – A Bükkszentkereszt – Bükkszentlászló oda-vissza, egyik nap fölfelé, majd lefelé szenzációs lesz, nagyon várom. Komoly, technikás szakaszról van szó, amely a nézők és az autókban ülők igényeit is kielégíti. Kicsit talán sok az etap táv, de sajnos hazánk nem bővelkedik olyan pályákban, amit a sportág rendelkezésére bocsátanának. Ismerve a lehetőségeket, azt hiszem: egy nagyon jó versenynek nézünk elébe.