Friss hírek

2010.06.16. 18:49

Szakolyt visszasegíti Edelény a bajban

<p>Még mindig nincs áram a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban, és nagy valószínűséggel szerda estére sem lesz. Víz van, sőt, szerdán egy kamion ásványvíz is érkezett, méghozzá Edelényből. Az árvíz sújtotta település polgármestere ezzel igyekszik meghálálni azt a segítséget, hogy a szakolyi tűzoltók két hétig, a jegyző irányításával pedig 56 önkéntes három napig dolgozott az árvíz elleni védekezésben a Borsod megyei Edelénynek.</p>

Pásztor Sándor alpolgármester, védelmi vezető a Független Hírügynökségnek szerda este elmondta: nemrég sikerült telefonon elérnie az áramszolgáltató szakembereit, akik, mint fogalmazott, "nincsenek a helyzet magaslatán." Most két irányból próbálják a gerincvezetékkel megközelíteni a települést, és szakaszonként visszakapcsolni a fogyasztókat.

Víz már van a faluban, de még bizalmatlanok az emberek, mert előzőleg pangott a víz a vezetékekben. Ásványvizet viszont már kamionnyit kaptak ajándékba. A polgármesteri hivatal munkatársai osztották, osztják szét a lakók között az ajándékba kapott ásványvizet, amit az edelényi polgármester, Molnár Oszkár küldött a szakolyiaknak. A szabolcsi település tűzoltói két hétig, önkéntesei pedig három napig segítettek a borsodi településnek az árvíz elleni védekezésben, és a bajban most az árvíz sújtotta Edelény segít a szabolcsiaknak.

A családok úgy igyekeznek menteni a hűtőkben tárolt élelmiszert, hogy a közeli településeken élő rokonaikhoz, ismerőseikhez viszik át a romlandó holmit - már oda, ahol van áram - Nyírmihálydiba, Nagykállóba. Akinek nincs rokona, az már kidobálta a hétfő óta hűtetlen élelmiszert.

Gondot okoz a szennyvíz elhelyezése, a szennyvíz-telep nem működik ugyanis, mert nincs áram. Nyírmihálydiból viszont, miután ott szerdán visszakapcsolták az áramot, megérkezett a közös telepre a faluból a szennyvíz, amit nem tudott fogadni a telep. A szenny elárasztotta az átemelőnél a környéket, ami miatt fertőtleníteni kellett. Jelenleg zárva a zsilip, a szennyvizet szippantós kocsikkal hordják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!