A falu régi és új jegyzője Dadán

Nagy János is búcsúzott
Nagy János is búcsúzott

Tiszadada – Bemutatta élete munkáját összegző kitüntetését, a Köz Szolgálatáért érdemjel arany fokozatát.

Közel két emberöltőnyi idő, egészen pontosan a közigazgatásban töltött 47 évi szolgálat után mondott búcsút a tiszadadai polgármesteri hivatalnak Csáki József jegyző.
A március 30-án, pénteken az ő, s az ugyancsak “régi búrordarabnak” számító Nagy János műszaki vezető ünnepélyes búcsúztatásán ott voltak a kollégák, a község vezetői, de több megyei vezető, így többek között Rácz János, az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal megyei kirendeltségének vezetője is.

Az elpergett évek beivódtak a fehér hajszálakba, ám megmaradtak csillogónak a szem elhomályosíthatatlan tükrében. – A búcsú pillanataiban a legtermészetesebb, hogy egy kicsit reszelőssé válik a torok, s hogy az ujjbögy a szemsarkát kaparássza – mondta Csáki József.
Így volt ez mindkét dadai elköszönővel is. Csáki József megköszönte az együtt eltöltött napokat, éveket, évtizedeket a jelenlévőknek, s a hosszú szolgálat alatti megannyi kedves imerősnek, majd bemutatta az “általa kinevelt” utódját, dr. Fenyvesi Henriettát, a falu új jegyzőjét.
Csáki József ezt követően bemutatta a legújabb, mondhatni az élete munkáját összegző kitüntetését, a Köz Szolgálatáért érdemjel arany fokozatát, amelyet nemzeti ünnepünk alkalmából Lampert Mónika, a Magyar Köztársaság önkormányzati és területfejlesztési minisztere adományozott számára.
Csáki József a kitüntetést Budapesten, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban vette át.

A fehér asztalnál többen mondták el jókívánságaikat és köszönetüket az ünnepelteknek, így Haraszin Gyula tiszadadai polgármester, Gedeon Árpád korábbi polgármester, RáczJános megyei kirendeltségvezető, Pernyák Sándor, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Dombrády László nyíregyházi tűzoltóparancsnok, Havelant Csaba földhivatali vezető.
A polgármesteri hivatal dolgozóitól, illetve az önkormányzattól Csáki József egy míves antik jellegű faliórát és egy még mívesebb telefonkészüléket kapott ajándékba.

LGy