A Factory Fesztiválon maradj Miskolcon

A Maradj Miskolcon Factory Fesztivál sajtótájékoztatója
A Maradj Miskolcon Factory Fesztivál sajtótájékoztatója - © Fotó: JLI
Miskolc – Augusztus 6-8-ig kerül megrendezésre idén a Maradj Miskolcon Factory Fesztivál.

A szervezők szerdán sajtótájékoztató keretében, az esemény vasgyári helyszínén beszéltek a részletekről.

– Részben rendhagyó, részben hagyománykövető lesz az idei fesztivál – kezdte Bordás Gábor, a Maradj Miskolcon Factory Fesztivál idei főszervezője. – Három színpadon zajlanak majd az események: a nagyszínpadon a magyar hiphop élvonal színe, java fog fellépni a Punnany Massif, a Halott Pénzen át a Brainsig. De itt lesznek a Barbár Fivérek, Siska, és jó pár borsodi fellépő is.

A többi “játszóhely” is a szokásoknak megfelelően lesz belakva. A pincehely az elektronikus ütemek helyszíne lesz, ahol például Ludmilla is fellép. (Szombaton csak hölgy dj-k lesznek.) A kertben pedig a négynegyedes tempó lesz hajnalig kitűnő nevekkel, köztük dj. Budaival. Az immár kilencedik fesztivál megjelenésében is új lesz, hiszen kiírtak a szervezők egy képzőművészeti, installációs szobor pályázatot.

Baráti árak

– Érkeznek a pályáztak, szerintem különleges lesz! – folytatta Bordás Gábor. – Kiállítjuk ezeket a műveket és meg is lehet majd néznie a látogatóknak.
A remekművek meg is maradhatnak. Hála többek között a miskolci Helynekemnek, hiszen ők pénzjutalomban részesítik a legjobbat.

– A mi különdíjasunk a Helynekemben kap helyet majd. Tetszik a factorysok szemlélete, hiszen egy másik művészeti ágat visznek a fesztiválba – emelte ki Hankó Béla, a Helynekem Kulturális Egyesület elnöke. – Ez a mi célunk is a belvárosban.

Egri Zsuzsa, a Factory Aréna vezetője az esernyőfestésre hívta fel a figyelmet: ezzel az erőszakmentes életre mutatnak rá a fiataloknak. “A fesztivál ütősebb lesz az előző évekhez képest. Sok fiatal tölti nálunk a szabadidejét, de szeretnénk, ha még többen jönnének ki a gyárba. A fesztivál jó minderre!” – tette hozzá.

Az Új Nemzedék Kontakt Pont irodától is lesznek közreműködők: ők különböző szabadidős tevékenységet kínálnak majd a vendégeknek. Az árak? Nagyon barátiak! Elővételes bérlet már most kapható: három napra 3900 forint. Napi belépő a helyszínen lesz 2500 forintért.

ÉM-JLI
hirdetés


hirdet�s