A Facebook beperelte német riválisát

Az amerikai Facebook internetes közösségi oldal beperelte német versenytársát, a Studivz-et, mivel, állítása szerint lemásolta weboldala “kinézetét, hangulatát, vonásait és szolgáltatásait” -írja a BBC hétfőn.

A Studivz – Studentetnverzeichnis (azaz diák lista) röviden – egy berlini hálózat, és csaknem tíz millió tagja van Németországban, Svájcban és Ausztriában. A német hálózat vezetői azt állítják, hogy a Facebook csak azért vádolja őket, mert nem tudja az Egyesült Államokban elért sikereit más országokban, például Németországóban is elérni.

“Úgy tűnik a Facebook taktikája az: ha nem győzhetünk akkor perelünk” -mondta Marcus Riecke a Studivz vezetője. “Sok közösségi portál létezik. A Facebook nem az első és nem is az utolsó ilyen.” – tette hozzá a német férfi.

A Facebooknak, a Harvard Egyetemen kifejlesztett hálózatát ma már több mint 80 millió regisztált felhasználója van. Jelenleg az oldal szakemberei azon dolgoznak, hogy a weboldal túlterheltségét rendezzék mielőtt másik versenytársuk, a Myspace újításaival megelőzi őket.