A DVTK Mezőkövesdre, a KBSC Tiszaújvárosba mehet

Néhány hete készült el a mezőkövesdi stadion napos oldala, amit a DVTK szurkolói is birtokba vehetnek
Néhány hete készült el a mezőkövesdi stadion napos oldala, amit a DVTK szurkolói is birtokba vehetnek
Cigánd, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Tiszaújváros – Klublicenc: első körben péntekig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat.

Az NB-s bajnokságban szereplő klubok, gazdasági társaságok mindig nagy izgalommal várják az adott év elejét, januárját, februárját, hiszen minden esztendőben ekkor indul el a következő évadra esedékes licenceljárás. Ami azért lényeges, mert licenc hiányában csapat nem vehet részt az adott versenysorozatban. Az első fontos dátum március 11-e volt, ekkor kellett benyújtani a licenckérelmet, aztán március 16. és 18. között az anyagot eredetiben le kellett adni a klublicenc adminisztrációs irodájában.

Ötezer fős lett

Az adminisztráció március 16. és 25. között ellenőrizte a kérelmező dokumentumait, és akinek szükséges, annak pótolnia kell a hiányzó papírokat, első körben péntekig, április 1-jéig. Megyénk élvonalbeli klubjánál, a Diósgyőri VTK-nál a szokásos módon és mederben készítették el a 2016/2017-es szezonra érvényes dokumentációt. A piros-fehérek – miként a korábbiakban – az NB I-re érvényes licenc mellett nemzetközi licencet is kértek, igaz, jelenleg nem úgy áll a helyzet (9. a csapat a táblázaton), hogy az Andrássy útiak idén nyáron ott lehetnek a nemzetközi porondon. A DVTK korábban Nyíregyházán és Debrecenben játszott Európa Liga-találkozót, ha idén mégiscsak sikerülne a bravúr, akkor Debrecen vagy Mezőkövesd lenne, lehetne a lehetséges kupahelyszín. Mint arról már írtunk, a dél-borsodi városban nemrég készült el a főlelátó, így a stadion összbefogadó képessége 5000 főre módosult. Igaz, UEFA-minősítéssel egyelőre nem rendelkezik a létesítmény, de rövidesen sor kerülhet a bejárásra és ezután azt is meghatározzák, hogy milyen kategóriás lesz a stadion. Arról szintén beszámoltunk, hogy a DVTK itt játszhatja NB I-es bajnoki meccseit a közeljövőben, már azt követően, amikor elindul (folytatódik) a stadionrekonstrukció Diósgyőrben. A Csokonai úti MVSC pályát (egyelőre) nem írhatták bele a licenckérelembe a diósgyőriek, hiszen ott még nem történt semmi sem.

Az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC jó eséllyel pályázik az élvonalba való felkerülésre, hiszen pillanatnyilag csupán egy pontra van a második, még feljutó helytől. Mezőkövesden mind az anyagi, mind a tárgyi feltételek adottak (lennének) az NB I-hez, ahol egy szezont, a 2013/2014-est már eltöltött a Matyó-alakulat.

– NB I-es licencet kérünk, kértünk, amelyet ha megkapnánk, az NB II-re is megfelelne – mondta lapunknak Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója.

Ötvenöt előírás

A harmadosztályban két olyan B.-A.-Z. megyei csapat is szerepel, amely nyáron akár az NB II-ben is nyithatja a 2016/2017-es szezont: a Cigánd SE most a harmadik, a Kazincbarcikai SC pedig a negyedik az NB III Keleti csoportjában (a három csoportból az első két-két helyezett lesz másodosztályú, továbbá a legjobb harmadik).

– Jelenleg feljutást érő pozícióban van a csapatunk, bízunk abban, hogy ezt a helyezést meg tudjuk tartani a bajnokság végéig, amivel ismét történelmet írna az itteni labdarúgás – nyilatkozta lapunknak Terjék Sándor, a bodrogköziek szakosztályvezetője. – Az NB II-es licenc beadása egy újabb fontos lépés volt klubunk életében, amelynek eleget tettünk. A feltételek szigorúak, a másod­osztály esetében 55 előírásnak, szabálynak kell megfelelni, reméljük, hogy ezen a téren is minden rendben lesz.

tiszaujvaros_ujpest_16

A KBSC Tiszaújvárosban játszathatja hazai meccseit a másodosztályban.

Cigándtól távolabb, Nyugatra, Kazincbarcikán is beadta a klubvezetés a másodosztályú licenckérelmet.

– Egyrészt azért tettük ezt, mert a csapat a pályán kivívhatja az NB II-t, és akkor nem szeretnénk olyan helyzetben lenni, hogy a licenc hiánya miatt nem indulhatnánk a másodosztályban, másrészt a múltban már történt olyan, hogy valaki a pályán kiharcolta az osztályváltást, de nem volt licence, ezért maradt az alacsonyabb osztályban, s ezt a lehetőséget más kapta, olyan, aki rendelkezett az induláshoz elengedhetetlen licenccel – emlékeztetett Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője. – Ugyan elkészült az élő füves pályánk a világítással, de a technikai feltételek, úgymint lelátó, egyéb építmény egyelőre nem adottak, így megállapodást kötöttünk a tiszaújvárosi sportcentrumot működtető céggel, hogy feljutás esetén ott rendeznénk meg a hazai találkozóinkat. Nagyon köszönjük ez ügyben a tiszaújvárosi önkormányzat önzetlen segítségét is.

ÉM-MI
hirdetés


hirdet�s